Tasarımlarda Son Yılların Yükselen Trendi; Minimalist Tasarımlar



Tasarımlarda Son Yılların Yükselen Trendi; Minimalist Tasarımlar

Tasarımlar, hayatımızın her noktasında karşımıza çıkan, görsel açıdan bizlere oldukça değer katan çalışmalardır. Aklınıza gelebilecek her şeyin bir tasarımı vardır. Ama burada bahsedeceğimiz tasarım, grafiksel tasarımlar olacaktır. Bu tarz tasarımlar, öne çıkarmayı hedeflediğiniz, anlatmayı istediğiniz ya da tanıtmak istediğiniz ürünleri, mesajları en doğru ve etkili şekilde karşı tarafa ileten çalışmalardır. Tasarım konusunda, sürekli olarak yeni çalışmalar çıkmaktadır. Ve bu çalışmalardan olan ve son yıllarda her tasarımcı tarafından tercih edilen, Minimalist tasarımlar oldukça talep görmektedir. Minimalist tasarımlar, sade ve şık tasarımlardır. Sadelikten yana olan bu çalışmalarda işlev oldukça önemlidir. Yani gereksiz detaylara girmeden, mesajı kolay ve doğru bir şekilde anlamınızı sağlar.

minimalist-tasarimlar

Minimalist Tasarım Yöntemleri

Minimalist tasarımlar, kısaca sade tasarımlardır. İyi bir Minimalist bir çalışma için tasarım da yer alacak olan öğeleri dikkatle seçmeniz gerekir. Minimalist tasarım yöntemleri kolay gibi gözükse de oldukça dikkat isteyen ve detay gereken çalışmalardır. Bir mesajı net ve dolaysız vermek istiyorsanız, Minimalist tasarım yöntemleri uygulayarak kolaylıkla istediğinizi elde edebilirsiniz. Minimalist tasarım yöntemleri için dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta ise, renklerin doğru seçilmesidir. Bir tasarımın güzel ve etkileyici olması için renk oldukça önemli iken, Minimalist tasarımlar için daha bir önemlidir. Çünkü Minimalist tasarımlar için kullanılan içerikler olabildiğince azdır ve özdür. Bu nedenle tasarımı tamamlayacak olan şey ise renktir. Renk Minimalist tasarımı anlaşılır kılar ve öne çıkartır. Minimalist tasarım yöntemleri için renk kullanımı genellikle zemin üzerine net bir renk ile olur. Minimalist tasarımları öne çıkartan renkler ise, siyah ya da beyaz olabileceği gibi gri tonlarda tercih edilebilir. Bu renkler, tasarımı oldukça net bir şekilde algılanmasını ve tasarıma Minimalist tasarım tarzı oldukça sadeleştirir. Elbette ki bu renkler dışında, tasarımı yapılan içeriğin konusuna göre farklı renkler de kullanılmaktadır. Bu tarz tasarımlar ise, daha canlı ve parlak renkler olabilir. Burada amaç tasarımı göz alıcı kılmak ve markaya dikkat çekmektir.

minimalist-tasarim-ornekleri

Minimalist Tasarımlar Nasıl Olmalıdır?

Minimalist tasarımlar oldukça sade ve şık görünmelidir. Minimalist tasarımlar, tek bir nesne ile anlatılabilirken aynı zamanda çoklu nesne de kullanılabilir. Fakat kesinlikle tasarımın sade ve şık olması gerekir. Minimalist tasarımlar, hitap etmiş oldukları kitle tarafından kolaylıkla anlaşılmalı ve gözü yormadan tasarımın içeriğini okuyabilmelidir. Minimalist tasarımların amacı, kesinlikle detaya girmeden konun ya da mesajın direk olarak anlaşılmasını sağlar. Bu nedenle Minimalist tasarım yapacaksanız, dikkat etmeniz gereken konular vardır. Bu tasarım yapacağınız konu, mesaj ya da markanın ne olduğudur. Bu markanın en sade ve yalın halinin ne olduğudur. Ve yine tasarımı yapılacak olan konuyu, en kısa cümle ile nasıl anlatacağınızı bulmalısınız. Bunlar dikkat edilmesi gereken ve Minimalist tasarım yaparken size kolaylık sağlayacak noktalardır. Günümüzde, artık her firma yoğun içerikler hazırlanmasından ziyade Minimalist tasarımlar ile ürünlerini ve markalarını öne çıkartmaktadır. Eskiden kullanılan yoğun ve karmaşık tasarımlar, insanlar tarafından beklenen tepki ile karşılanmamaktaydı. Fakat günümüzde ortaya çıkan ve popüler olan bu tasarım tarzı daha çok dikkat çekmektedir. Yoğun bir hayatın olduğu şu zamanlarda, insanlar artık durup bir tasarımı incelemek yerine direk olarak anlatılmak istenilen mesajı almak istiyor. Bu nedenle de, Minimalist tasarımlar oldukça önemli bir konumda yerini almış durumdadır. Minimalist tasarımlar, genellikle her konu ve içerik için hazırlanabilir. Bunlar, gıda ürünü olduğu gibi bir ayakkabı markası da olabilir ya da okul tanıtımı ya da karton çanta tanıtımı da olabilir.

Bu Blog Yazılarımızda İlginizi Çekebilir

Tasarımda kullanılan renklerin dili oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir

TASARIMDA RENKLERİN DİLİ Tasarım, anlatılmak istenilen konunun karşı tarafa en doğru şekilde anlatılmasını sağlay... Devamını Oku >

Seçtiğiniz Fontlar Karakterinize Dair İpuçları Veriyor?

SEÇTİĞİNİZ FONTLAR KARAKTERİNİZE DAİR İPUÇLARI VERİYOR Fontlar, günümüzde yazı yazab... Devamını Oku >

Grafik tasarım ve baskı öncesi hazırlık nelerdir?

Grafik tasarım ve baskı öncesi hazırlık nelerdir?   Matbaa öncesi grafik tasarım görselli... Devamını Oku >

Takvim Nedir? Takvim Tasarımında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Takvim Nedir ? Gemici Takvim, Piramit Takvim, Masa Takvim Tasarımlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler? Takvim, &cce... Devamını Oku >

Üye Kaydı
Lütfen zorunlu alanları doldurunuz.

Lütfen daha önceden kayıt olunmamış bir e-posta giriniz.

Üye Giriş
Bilgiler Yanlış.



veya


veya şifrenizi mi unuttunuz?

Şifremi Unuttum

Şifre Yenileme Talebi

Whatsapp Destek Hattı
Whatsapp