Antetli Kağıt Nedir? Antetli Kağıt Tasarımında Dikkat Edilmesi Gerekenler?



ANTETLİ KÂĞIT NEDİR?
 
Antetli kağıt olarak adlandırılan kağıt türleri, kurumsallıklarını göstermeyi amaçlayan çok küçük ve aynı zamanda önemli parçalar diyebiliriz. Eski yıllardan bu yana kullanım sağlanan kağıtlar çok basit yapıdan oluşmaktadır. Antet, Fransızcadan gelen bir kelimedir. Kâğıt ve Diplomat zarf üzerine basılmış olan bazı ad, adres, başlık gibi anlamlar ile ifade edilir. Bu kağıt türleri, yapı olarak bu şekildedir. Klasik olarak antetli kağıtlarda üst kısımlarda bulunan firma amblemleri de bulunmaktadır. Bununla birlikte firmaların iletişim bilgileri ve adreslerini de görebilirsiniz. 
Bu kağıtlar, firmaların markaları kadar önemli olan materyallerdir. Hem firmanın temsilidir. Hem de potansiyel anlamda müşterilerin ilk izlenim edinmelerine yardımcı olur. Şunu da eklemek isteriz ki, antetli kağıtların şirketlerin pazarlama işlemi yaparken, satış ile ya da iletişim stratejileri olarak da insanlara fikir verebilmektedir. Resmi ya da özel anlamda bazı yazışmalar bu kağıtlar ile yapılır. Aynı zamanda bu kağıt türleri, özel ya da resmi anlamda şirketlerin kimlik ve kartvizitlerini de yansıtmaktadır. Bu görevde kullanım sağlanabilecek kağıt türleri diyebiliriz. 
Antetli kağıtlar, firmaların farklı getirileri olarak da kullanılmaktadır. Firmalar içinde bütünlük duygusunun uyandırılabilmesi adına önemli kağıtlar arasındadır. Firma içi yazışmalarda önemli kağıtlardır. Firma yararına olarak firma reklamlarının yapılabilmesi adına olanak sağlayabilmektedir. Logo ve adres olarak antetli kağıtlar müşterilere zihinde kalıcılık sağlar. Bunun yanı sıra dağıtılan promosyonlar ile birlikte defter ya da broşürlerin antetli kağıtlara yapılması sağlanmaktadır. Firmaların çok farklı şekillerde insanların farklı çevrelerde kullanması anlamını da sağlar. Firmalar masrafsız olarak ve kaliteli bir şekilde reklamlarını yapabilmektedirler.

Tasarımda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle, başarılı olarak yapılan bir antetli kağıt tasarımı büyük getiriler sunmaktadır. Markaların başarısı ve önemli başarılar kaçınılmazdır. Standart boş kağıtlara gönderilecek olan mesajlar şık ve güzel bir şekilde hazırlanarak antetli kağıtlara işlenmektedir. Mesajlar çok büyük fark olan detaylardır. Geleneksel anlamda ise antetli kağıt tasarım işlemlerinde sayfaların üst kısımlarında logolar yer almaktadır. Logolar, kağıtların genellikle odak noktalarıdır diyebiliriz. Alt tarafta ise firmaların iletişim bilgileri yer almaktadır. Bu kağıtların tasarımlarında ayrıntılar önemlidir. Bu nedenle doğru şekilde yapılmalıdır.
antetli-kagit-ornekleri

Antetli kağıtların tasarımında; 

Kağıt seçimi olarak doğru şekilde kağıtların seçilmesi çok önemli hususlar arasındadır. Aynı zamanda antetli kağıtlar için kullanım sağlanacak olan kağıtların rengi de önemlidir. Bunun yanı sıra boyut ve ağırlıkta kurumsal kimliği yansıtacak olan durumlardandır.
Karmaşık anlamdaki tasarımlar ve karşı tarafın kafasını bulandıracak tasarımlardan kaçınılmalıdır. Şık ve farklı olarak tasarım amaçlanmalıdır. Aynı zamanda basit olması da önemli bir konudur diyebiliriz.
Antetli kağıtların, hazırlık işlemlerinde aynı zamanda, tasarım işlemlerinde doğru bir şekilde bilgilere yer verilmesi gerekmektedir. Bu konuya ise özellikle dikkat edilmesi gerekmektedir. Çünkü ayrıntıların antetli kağıtlara eklemek ve kağıtların ise gereksiz anlamda kullanımları ve karmaşık bir görüntüye neden olması ortaya çıkan bir sonuçtur.
Bu kağıtlar hemen hemen her ortamda kullanım sağlanacak tasarımlar ile yapılması gerekmektedir. Antetli kağıt olarak bilinen kağıtlar yazınsal anlamda ve dijital anlamda kullanım sağlanacak tasarımda olmalıdır. 
• Antetli kağıt türleri, markaya ve yeni kurumsal kimliklere uygun olmalıdır. Yalnızca logo ile birlikte değil, şirketlerin fontları ve rengi olarak antetli kağıtlara ve tam bir bütün şeklinde yapılarak kullanılmalıdır.
Matbaa baskısı öncesi Tasarım işlemlerinde konumlandırma da çok önemlidir. Doğru bir şekilde yapılacak olan konumlandırma ve renk kullanımı dikkat çekici olabilmektedir. Bu nedenle herkes için dikkat çekiciliği bu şekilde sağlamak mümkün. 
 
NOT: Tutkallı Bloknot Baskı Hazırlanırken Nelere Dikkat Edilmelidir blog yazımızada göz atabilirsiniz.

Bu Blog Yazılarımızda İlginizi Çekebilir

35x50 cm Afiş Tasarımı Yapılırken İstenenler

35x50 cm Afiş Baskı Afiş  baskı ürünleri olarak hizmetlerimizin tanıtımında ya da yeniliklerin hız... Devamını Oku >

Takvim Nedir? Takvim Tasarımında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Takvim Nedir ? Gemici Takvim, Piramit Takvim, Masa Takvim Tasarımlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler? Takvim, &cce... Devamını Oku >

Sıfırdan Okul Dergisi Nasıl Hazırlanır

OKUL DERGİSİ NASIL HAZIRLANIR?   Okullarda, özellikle ilköğretim veya lise döneminde k&uu... Devamını Oku >

Katalog Tasarımı Nasıl Yapılmalıdır?

KATALOG TASARIMI NASIL YAPILMALIDIR? Katalog, kurumsal bir firmanın ya da markanın reklam ve pazarlama amaç... Devamını Oku >

Üye Kaydı
Lütfen zorunlu alanları doldurunuz.

Lütfen daha önceden kayıt olunmamış bir e-posta giriniz.

Üye Giriş
Bilgiler Yanlış.



veya


veya şifrenizi mi unuttunuz?

Şifremi Unuttum

Şifre Yenileme Talebi

Whatsapp Destek Hattı
Whatsapp