TASARIMLARIN YÜKSELEN TRENDİ MOR TONLAR



TASARIMLARIN YÜKSELEN TRENDİ : MOR TONLAR
Tasarımlar, verilmek istenilen mesajın kolaylıkla anlatılması, markalarınızın dikkat çekmesi ya da satış odaklı çalışmalarda ilgiyi arttırması açısından oldukça önemlidir. Ve tasarımların bu kadar önemli olmasının yanı sıra tasarımda kullanılan renklerde oldukça önemlidir. Verilmek istenilen mesajın doğru anlaşılması ve ilgi uyandırması açısından doğru renkler kullanılmalıdır. Tasarımlarda kullanılan renkler, anlamlarına göre değişim gösterdiği gibi yıllara göre de popülerlik kazanan renkler de olabiliyor. Özellikle son yıllarda tasarımlarda yükselen trend mavi tonlar, son zamanların en çok tercih edilen renklerinden olmaya başladı. Mavi tonun vermiş olduğu anlam ve tasarıma katmış olduğu zariflik nedeni ile insanlar üzerinde olumlu etkiler yaratmaktadır. 

Tasarımlarda Mor Tonlar

Tasarımlarda mor kullanmak oldukça cesaret isteyen bir renktir. Çünkü mor rengin doğru seçilmesi ve doğru konumlanması gerekir.

Mor renginin vermiş olduğu zariflik ile doğru ton seçimi insanların dikkatini çekmekte ve istenilen amaca kolaylıkla ulaşılabilmektedir. Tam mor rengi farklı anlamlar yansıtsa da, mor renginin farklı tonları da farklı anlamlar ile karşımıza çıkar. Tasarımlarda kullanılan mor renk, genellikle hareket geçirme etkisi yaratmaktadır. Bir indirim kuponu, ya da web sayfalarında çıkan yönlendirme butonlarında karşımıza çıktığı gibi okul ile ilgili tasarımlarda da kullanılmaktadır. Tasarımda kullanılan mor renk, tasarımı daha güçlü ve kaliteli hale getirir. Mor rengin insanlar üzerinde pozitif bir etkisi olduğu için güvenilir bir tasarım için doğru bir seçim olacaktır. Tasarımda kullanılan mor renk, genellikle grafik tasarım alanın kullanılan bir ton olup, web sayfa tasarımların da çok etkili bir renk seçimi olmayabilir. 

Mor Rengin Kattığı Anlam

Mor renk, ayrıcalık yansıtan bir renktir. Yani tasarımınızda vermek istediğiniz mesajı ya da markayı ayrıcalıklı bir konumda göstermek istediğinizde, tasarımda mor kullanmanız doğru olacaktır. Mor rengin kattığı anlam, oldukça zengin bir hava yaratır. Mor renk, sıcak renkler arasında bulunduğu için oldukça huzur verici bir renk olarak da kullanılabilmektedir. Mor rengin kattığı anlam, tasarımda zenginliği, ayrıcalıklı bir imaj vermeyi, içinde bulunduğu mavi ton sayesinde huzuru ve aynı zamanda enerjiyi bünyesinde bulundurur. Bu duyguları tasarımda insanlara vermek istiyorsanız, mor renk size oldukça yardımcı olacaktır. Mor renk kraliyet izlenimi verdiği için oldukça lükse ve gösterişli tasarımlara sahip olmanızı sağlayacaktır. mor-renkler

Tasarımlarda Renklerin Önemi

Tasarımların güçlü ve etkili olabilmesi için renklerin oldukça büyük önemi vardır. Doğru renklerin kullanımı ile tasarımınızı etkileyici bir hale getirebilirsiniz. Renkler insanlar üzerinde farklı etkiler yaratmaktadır. Her rengin farklı bir anlamı bulunmakta ve insanlar üzerinde değişik duyguları ortaya çıkarmaktadır. Bir tasarımda doğru rengi seçmenin yolu, tasarımınızda yer alacak mesajın ne olduğu ve bu mesajı doğru yansıtacak olan rengin seçimidir. Tasarımlar, günümüzde ve gelecek olan nesillerde önemini korumaya devam eden bir çalışma olarak kalacaktır. Bu nedenle günümüzdeki önemi oldukça büyük ve etkilidir. Tasarım, sizin ve mesaj vermek istediğiniz kitle arasında bir köprüdür. Ve bu köprü ne kadar sağlam olursa, mesajınız daha net bir şekilde karşı tarafa yansıyacaktır. Tasarımda doğru köprü kurmak da kullanılan renklerin ne anlama geldiği ve doğru kullanılması ile olmaktadır. Tasarımı asıl oluşturan renkler ve renklerin kombinasyonudur. Mesela, en basit bir örnek ile açıklamak gerekirsek, öğrencilere yönelik tasarımlar, öğrencilerin grubuna göre değişir. Bu değişiklik renkler ile olur. Yani, ilkokul öğrencilerine canlı hareketli renkler seçilirken, üniversite ya da doktora öğrencilerine daha ciddi renkler seçilir. Bu noktada, renklerin kullanımı ve seçiminin önemi ortaya çıkar.
 
NOT: Tasarımda Etkileşim Yaratmanın 6 Altın Kuralı blog yazımızada göz atabilirsiniz.

Bu Blog Yazılarımızda İlginizi Çekebilir

TASARIMLARIN YÜKSELEN TRENDİ MOR TONLAR

TASARIMLARIN YÜKSELEN TRENDİ : MOR TONLAR Tasarımlar, verilmek istenilen mesajın kolaylıkla anlatılması, mar... Devamını Oku >

Seçtiğiniz Fontlar Karakterinize Dair İpuçları Veriyor?

SEÇTİĞİNİZ FONTLAR KARAKTERİNİZE DAİR İPUÇLARI VERİYOR Fontlar, günümüzde yazı yazab... Devamını Oku >

Grafik tasarım ve baskı öncesi hazırlık nelerdir?

Grafik tasarım ve baskı öncesi hazırlık nelerdir?   Matbaa öncesi grafik tasarım görselli... Devamını Oku >

BROŞÜR NEDİR? NASIL TASARLANMALIDIR?

  Broşür; firma, ürün ya da hizmetlerin tanıtımı amacı ile basılan ve en çok kullanıla... Devamını Oku >

Üye Kaydı
Lütfen zorunlu alanları doldurunuz.

Lütfen daha önceden kayıt olunmamış bir e-posta giriniz.

Üye Giriş
Bilgiler Yanlış.



veya


veya şifrenizi mi unuttunuz?

Şifremi Unuttum

Şifre Yenileme Talebi

Whatsapp Destek Hattı
Whatsapp