BROŞÜR NEDİR? NASIL TASARLANMALIDIR?



 

Broşür; firma, ürün ya da hizmetlerin tanıtımı amacı ile basılan ve en çok kullanılan matbaa materyallerdir. Dikkat çekici ve açıklayıcı reklam materyalleridir. Broşürler sayesinde hedef kitleler, bir firmanın ürünleri ya da hizmetleri hakkında bilgi sahibi olurlar. Bu durum, söz konusu firmanın tercih edilebilirliğini arttırmaya yardımcı olur ve hedef kitlelerin artış göstermesi ile birlikte pazarlama faaliyetleri başarıya ulaşır.

Broşürler, müşterilerin talepleri doğrultusunda farklı formlarda basılabilmektedir; tek sayfa olabileceği gibi katlamalı olarak birden fazla sayfanın basımını yapmak da mümkündür. Aynı zamanda, broşür içerikleri yine müşteri taleplerine göre şekillenmektedir. Broşürlerde, yalnızca firma hakkında genel bir bilgi verilebileceği gibi, firmanın tek bir ürünü ya da hizmeti hakkında da bilgi verilebilmektedir.
Broşürler bir matbaa üründür ve farklı kalitelerde basımları gerçekleştirilebilmektedir. Tanıtım ve pazarlama faaliyetleri kapsamında basılan broşürlerin malzeme kalitesi, hedef kitleler açısından oldukça önemlidir. Çünkü hedef kitleler, ellerine aldıkları broşürlerin malzeme kalitesine ve tasarımına bakarak firma hakkında genel bir izlenime ve fikre sahip olurlar. Dolayısı ile firmalar için broşür basımı ile tasarımı özen ve dikkat gerektiren bir iştir.

Broşür Nasıl Tasarlanmalıdır?

Broşürler, matbaaya müşteri olan firma tarafından tamamen baskıya hazır halde teslim edilebildiği gibi broşürlerin tasarımı matbaalar tarafından da yapılabilmektedir. Günümüzde pek çok matbaa, grafik ve içerik tasarımı yaparak da hizmet vermektedir. Burada önemli olan; müşterilerin broşür tasarımının her aşamasına etkin olarak katılması ve matbaalar tarafından yapılan tasarımlara onay vermesidir. Kaliteli ve beklentileri karşılayacak olan broşürlerin ortaya çıkabilmesi için firmaların sürece etkin olarak katılması önem taşımaktadır.

Broşürler, oldukça etkili olan bir reklam materyalidir ve bu reklam materyallerinin başarıya ulaşması için dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunmaktadır. İyi ve başarılı bir broşürde olması gerekenler şunlardır:

Verilmesi istenen ana mesaj broşürün başında ya da broşürün ana kapağında yer almalıdır.
Broşürlerde kullanılan görsel ilgi çekici olmalıdır.
Broşür kolay anlaşılır ve kolay okunabilir olmalıdır.
Broşürlerde tercih edilen renkler birbiri ile uyumlu olmalı ve renk karmaşasından uzak durulmalıdır.
Broşür için tercih edilen kağıt kaliteli olmalıdır.
brosur-tasarimin-puf-noktalari

Broşür Çeşitleri

Broşürler genel olarak mat kuşe ya da parlak 1.hamur kağıtlar kullanılarak hazırlanır. 1. hamur kağıtlar 80 ile 160 gr arasında tercih edilirken, kuşe kağıtlarda 90 ile 350 gr arasında tercih edilir. Broşürlerin ebat tercihleri, genellikle içeriğe göre belirlenir. Broşürde verilecek olan bilgilerin azlığı ya da çokluğu ebat belirlenmesinde etkilidir.
Broşürlerde çoğunlukla A4 ya da A5 tercih edilir. A4 ve A5 broşürler tek sayfa olabildiği gibi müşteri taleplerine bağlı olarak çok sayfalı olarak da tasarlanabilmektedir. A4 boyutundaki 1.hamur kağıtlar, ikiye katlanarak ya da üçe katlanıp bir zarf içerisine sığabilecek şekilde tasarlanabilmektedir.
 
a5 ve a4 Broşür Baskısını İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Antalya, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Muğla illerine a4 ve a5 broşür baskısı ağırlıkla tercih etmektedir. Broşür Baskı fiyat listemizi inceleyebilirsiniz.
 
NOT: 35x50 cm Afiş Tasarımı Yapılırken İstenenler blog yazımızada göz atabilirsiniz.

Bu Blog Yazılarımızda İlginizi Çekebilir

Katalog Tasarımı Nasıl Yapılmalıdır?

KATALOG TASARIMI NASIL YAPILMALIDIR? Katalog, kurumsal bir firmanın ya da markanın reklam ve pazarlama amaç... Devamını Oku >

BROŞÜR NEDİR? NASIL TASARLANMALIDIR?

  Broşür; firma, ürün ya da hizmetlerin tanıtımı amacı ile basılan ve en çok kullanıla... Devamını Oku >

GOOGLE’IN TÜRKLER İÇİN TASARLANAN DOODLE’LARI

Öncelikle, doodle’nin ne olduğunu tanımlamakta fayda görüyoruz. Bu ismi bilmeyen çoğu kiş... Devamını Oku >

Takvim Nedir? Takvim Tasarımında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Takvim Nedir ? Gemici Takvim, Piramit Takvim, Masa Takvim Tasarımlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler? Takvim, &cce... Devamını Oku >

Üye Kaydı
Lütfen zorunlu alanları doldurunuz.

Lütfen daha önceden kayıt olunmamış bir e-posta giriniz.

Üye Giriş
Bilgiler Yanlış.



veya


veya şifrenizi mi unuttunuz?

Şifremi Unuttum

Şifre Yenileme Talebi

Whatsapp Destek Hattı
Whatsapp